• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…
Agost 2021Ascensió
ElPicCarlit
El Pic Carlit, amb els seus 2.921 m d'altitud està situat a la regió d'Occitània al nord-oest de Font-Romeu. Un recorregut d'una gran bellesa visual on podrem veure més d'una dotzena de llacs al llarg del seu recorregut fins a arribar al cim.

Pic Carlit

La Ruta

El recorregut s'inicia a l'embassament de les Bulloses, un llac artificial construït durant els anys 1903 fins al 1910 a una altitud de 2.017 m per proveir d'electricitat el Tren Groc i per regular el cabal del Tet.

Un recorregut circular d'uns 15 kms que ens regalarà vistes espectaculars i de gran bellesa de l'entorn amb paisatges idíl·lics pels quals transcorre, travessant una dotzena de llacs en la seva part baixa.

En el tram final haurem d'enfrontar a un recorregut més hostil, rocós i tècnic per acabar coronant el cim a 2.921 m des d'on podrem veure el Canigó fins als Pirineus Centrals.

Les Dades

Ascensió al Cim del Pic Carlit

És un recorregut sense massa dificultats, però requereix d'una bona condició física. L'últim tram requereix una mica de tècnica i no apte per a qui té vertigen.

Distància total: 15 kms
Ascens: 1.090m
Alçada màxima: 2.921 m
Tipus de ruta: circular
Temps: 6 hores

Resum

L'experiència

El Pic Carlit és una ruta espectacular per la seva bellesa visual que no requereix d'una gran condició tècnica però sí d'una bona preparació física per afrontar els 15 kms, els més de 1.000 m de desnivell positius i una part final més complicada i força exposada.

Agost 2021Ascensió
PicGallinaPelada