• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…
Setembre 2023Cicloturisme
Camino deSantiagoPortuguès
Ruta cicloturista per la costa de Portugal sortint des de la Praza do Obradoiro de Santiago de Compostela i arribant a la Catedral de Lisboa.

Camino de Santiago Portuguès

La Ruta

Ruta cicloturista que uneix Espanya i Portugal. 700 kms en 7 dies des de la Catedral de Santiago a la Catedral de Lisboa recorrent gran part de la Costa de Portugal per les seves llargues i interminables passarel·les a tocar de l'Oceà Atlàntic.

01

Galícia, Espanya

Gaites i pop a la gallega

Comencem l'aventura a Galícia, terra d'Orrius i edificacions de pedra, on el clima, sempre humit, és una sorpresa diària.

En aquesta ocasió invertim la ruta original que marca el Camino de Santiago Portuguès i sortim des de la Catedral de Santiago en direcció Portugal cap a la costa (hi ha una ruta per l'interior de Portugal), per arribar a la Catedral de Lisboa.

02

La Costa de Portugal

Llargues passarel·les, vent i surf

Arribem a Portugal travessant en barca la desenvocadura del riu Miño a l'Oceà Atlàntic on ens esperen per davant gran part del Camino de Santiago de Portugal per la costa.

Aviat ens adonarem que estem en una zona de forts vents que, per alguns ho agraeixen com són els surfistes (Portugal és sinònim de surf, i és aquí on s'han registrat les onades més altes del món) però pels ciclistes és totalment un martiri.

Catedral de Lisboa
Catedral de Lisboa

L'Experiència

Resum

Ruta cicloturista d'un atractiu visual amb grans contrastos. Precioses i llargues platges rectes contrasten amb l'interior d'algunes poblacions força deixades i velles (que no belles).

Fins a Oporto la ruta transcorre la major part per la costa entre platges d'una excepcional bellesa i poblacions turístiques.

D'Oporto a Lisboa la cosa canvia i canviem gran part dels camins a tocar de mar per llargues i rectes carreteres interminables a l'interior sense cap atractiu ni interès.

Oporto, Lisboa i alguna petita població surfista com Nazaré i Ericeiras són els grans atractius de la ruta així com les seves llargues i extenses platges recorregudes per llargues passarel·les, però tret d'això, la resta no té massa interès.

Ull, el vent és un element natural a tenir en compte en aquesta ruta que podrà deixar-vos molt mal regust de boca.

Agost 2023Ascensió
PicdelComapedrosa