• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…
Agost 2023Ascensió
PicdelComapedrosa
El Comapedrosa està situat al nord-oest d'Andorra i és, amb els seus 2.943 m d'altitud el més alt del país andorrà.

El Pic del Comapedrosa

La Ruta

L'itinerari comença a la població d'Arinsal, a la parròquia de la Massana.

Ja des de l'inici de la ruta ens adonarem que estem davant d'un ascens on el desnivell és força pronunciat i que a poc a poc va agafant altitud fins al refugi del Comapedrosa, a 2.250 m.

Deixem el refugi enrere i seguim la ruta per una pista on el desnivell esdevé més pronunciat i que ens durà cap a l'Estany Negre.

Des d'allà començarem l'ascens al pic del Comapedrosa per la carena, força exposada i pedregosa però sense massa dificultats tècniques però si força exigent.

Les Dades

Ascensió al Cim del Comapedrosa

Recorregut d'anada i tornada semicircular, llarg i exigent, on es requereix d'una bona condició física a causa del seu gran desnivell i duració de la ruta.

Distància total: 15,5 kms
Ascens: 1.450 m
Alçada màxima: 2.943 m
Tipus de ruta: circular
Temps total: 8 h.

L'Experiència

Resum

Ruta semicircular que ens portarà al sostre del Principat d'Andorra a 2.943 m a través d'un itinerari poc tècnic però amb un desnivell força considerable, travessant camins propis d'alta muntanya i algun llac d'origen glacial, com l'Estany Negre, a peus del cim.

L'última part, un cop passat l'Estany Negre, es complica una mica per ser una zona molt pedregosa, amb un fort desnivell i bastant exposada.

Una ruta exigent i pesada en alguns trams, però com sempre, d'una bellesa espectacular.

Novembre 2022Ascensió
LaPicad'Estats