• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…
Novembre 2022Ascensió
LaPicad'Estats
La Pica d'Estats, amb els seus 3.143 m d'altitud és una de les muntanyes més altes de la serralada dels Pirineus i la més alta de Catalunya fent frontera entre Espanya i França.

La Pica d'Estats

La Ruta

El recorregut s'inicia al Refugi de Vallferrera situat a 1.900 m i ja des de l'inici sabem que estem davant d'un gran repte.

És un recorregut llarg i exigent, no tant per les seves condicions tècniques sinó per la llarga distància a recórrer i el desnivell acumulat que haurem d'afrontar.

És una ruta d'una bellesa excepcional travessant valls i llacs, com el Llac de Sotllo i l'Estany d'Estats, situats a 2.640 m i altres que ens trobarem al llarg del camí que ens portaran a afrontar la duresa de la tartera per arribar al port de Sotllo abans de coronar el cim.

Les Dades

Ascensió al Cim de la Pica d'Estats

És un recorregut llarg i exigent però sense masses dificultats tècniques però que requereix d'una bona condició física.

Distància total: 17,5 kms
Ascens: 1.650 m
Alçada màxima: 3.143 m
Tipus de ruta: circular
Temps total: 11-12 h

L'Experiència

Resum

La Pica d'Estats amb els seus 3.148 m d'altitud és el pic més emblemàtic i el més alt de Catalunya. És una cita obligada per tots els amants de la muntanya. Una ruta exigent, però alhora d'una bellesa espectacular on podrem travessar per llacs, una tartera llarga i pronunciada i ports com el de Sotllo. Un cop fet el cim tindrem l'oportunitat de culminar la ruta pujant al pic Verdaguer i al pic de Montcalm. Tres tresmils en una sola jornada.

Agost 2021Ascensió
ElPicCarlit