• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…
Desembre 2018Ascensió
PicdelPuigmal
El Puigmal, amb els seus 2.910 m d'altitud, és el segon pic més alt de la província de Girona a l'Alta Cerdanya fent frontera entre Espanya i França entre els municipis de Queralbs al Ripollès i Err.

Pic del Puigmal

La Ruta

La ruta s'inicia al pàrquing de Fontalba, a la població de Queralbs, des d'on començarem l'ascens al Puigmal i tornarem per Vall de Núria. Una ruta que no comporta grans dificultats tècniques però sí un bon estat de forma.

Una ruta circular molt oberta on la manca de vegetació serà la característica general de tota la ruta fins a fer el cim.

Des del cim tornarem per la cara nord-oest en direcció a Vall de Núria on el paisatge canvia completament. Un cop arribat al Santuari de Núria des d'on tornarem al pàrquing de Fontalba.

Les Dades

Ascensió al Pic del Puigmal

És un recorregut sense dificultats tècniques però no hem de perdre de vista que estem prop dels 3.000 m en una zona on el vent hi és present en tot moment. Cal anar ben preparats!

Distància total: 15 kms
Ascens: 1.100 m
Alçada màxima: 2.910 m
Tipus de ruta: circular
Temps total: 6-7 h.

L'Experiència

Resum

El Puigmal em va ensenyar com de respectuosos hem de ser amb la muntanya i mai confiar-nos per més senzilla que sembli la ruta. Els canvis climàtics i els imprevistos poden convertir una agradable jornada en un infern on, a vegades, el final pot ser molt tràgic.

Si les condicions es tornen desfavorables és millor recular i tornar-hi en una altra ocasió i no arriscar-nos per aconseguir fer el cim. A la muntanya qualsevol precaució és poca.

Agost 2018Ruta Cicloturista
Caminode SantiagoFrancès