• viu
  • salta
  • camina
  • corre
Carregant…

Aventures i Desventures per Portugal

Post Image

Camino de Santiago Portuguès per la Costa

Me n’havien parlat molt bé del Camino de Santiago Portugès per la costa. Havia escoltat bones crítiques de l’atractiu d’aquesta ruta peregrina. Inclús havia llegit que era una de le rutes peregrines més maques de les moltes que hi ha arreu de la geografia espanyola Camino de Santiago Francès, el del Nord, la Via de la Plata, etc.). Deu ser per això, per tanta propaganda que se n’ha fet, que és una de les rutes que més ha experimentat l’augment de peregrins en els darrers anys.

Amb aquest article no m’agradaria desanimar a ningú, és més, així d’entrada convido a tothom a gaudir de l’experiència i després que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions, però personalment la meva valoració es decantaria més aviat pel “aprovat justet”. Repeteixo, és una valoració personal.

El Recorregut

És una ruta d’uns 700 kms i potser l’atractiu, així d’entrada, en són dos: una ruta molt planera i vorejar tota la costa de Portugal entre platges infinites i penya-segats de vertigen. No ens menteixen quan parlen de la bellesa d’aquesta ruta però “no es oro todo lo que reluce”.

Platges infinites i penya-segats de vertigen ens acompanyen al llarg de la major part de la ruta de Portugal entre passarel·les i rectes interminables.

Podem diferenciar dues parts del Camino Portugués de la Costa molt diferents: d’Oporto a Santiago i de Lisboa a Oporto. Si voleu un consell i voleu tenir un bon sabor de boca d’aquesta experiència, comenceu del Camino Portugués a Oporto fins a Santiago de Compostela.

  • Consectetur adipiscing elit vtae elit libero
  • Nullam id dolor id eget lacinia odio posuere erat a ante
  • Integer posuere erat dapibus posuere velit

Nulla sed mi leo, sit amet molestie nulla. Phasellus lobortis blandit ipsum, at adipiscing eros porta quis. Phasellus in nisi ipsum, quis dapibus magna. Phasellus odio dolor, pretium sit amet aliquam a, gravida eget dui. Pellentesque eu ipsum et quam faucibus scelerisque vitae ut ligula. Ut luctus fermentum commodo. Mauris eget justo turpis, eget fringilla mi. Duis lobortis cursus mi vel tristique. Maecenas eu lorem hendrerit neque dapibus cursus id sit amet nisi. Proin rhoncus semper sem nec aliquet. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Prev
No more posts
Next
Cim del Comapedrosa
Comments are closed.